Pudelpromenad drar igång igen

Nu är det säsongstart för våra pudelpromenader på Färsna gård i Norrtälje. Väl mött söndagen den 6 september kl. 10.30. Vi går en runda och fikar sen gemensamt på tupplidret dit hundarna får följa med. Alla är varmt välkomna!

Dålig uppdaterin..-Jo,jag vet...

Jag skäms lite, vilken dålig uppdatering det har vart här och tråkiga inlägg..
-Jo jag vet...

Men batteriet i kameran har vart slut.. men nu sitter det i väggen och laddas..
Så nu tar vi nya tag! :)

Så länge vill jag tipsa om lite bra aktivering & lek böcker/tidningar till hundar.
Som alla redan vet så räcker inte bara motion utan hunden behöver även hjärngympa för att bli trött psykiskt.

Hundar vill ha ett meningsfullt och roligt liv, där närhet till och arbete med flockmedlemmarna blir en naturlig del i deras liv. Men det räcker inte att aktivera hunden fysiskt, den behöver även mentalt stimulerande arbetsuppgifter för att utvecklas.

Mat och sömn ger hunden energi som sedan behöver förbrännas. Energiförbränningen, dvs. fysiskt och mentalt arbete, ska vara lustfylld och utan negativ stress. Generellt sett kan man säga att medan fysisk aktivitet ökar hundens styrka, kondition och smidighet, gör mentalt arbete att hunden utvecklas som individ.

Här nedan tipsar jag lite om lärsvärt, kanske har du redan någon av dessa i bokhyllan?
Eller kanske surfar du in på närmaste boksida och beställer hem en...? :)Denna tidning är väldigt läsvärd och det förekommer massor av tips och idéer samt leksaker som man kan använda sig av.
Här finner du massor av aktiveringstips, både enkla och lite svårare övningar, vilket gör att den passar hela familjen. Den är pedagogiskt upplagd med steg-för-steg-illustrationer till alla övningar, för att man ska kunna träna både enskilt hemma men också på kurser. 
Hundar mår bäst när de får lösa problem och utföra olika arbetsuppgifter. Fysiska aktiviteter förbättrar deras kondition, styrka och smidighet, medan mentala arbetsuppgifter utvecklar dem som individer.Mental aktivering för din hund
Boken är indelad i två delar. Den första beskriver inlärningens grunder och ger konkreta råd och tips om hur du går tillväga när du ska lära din hund nya moment eller övningar. Den andra delen, bokens huvuddel, presenterar drygt tjugo roliga och inspirerande övningar som syftar till att aktivera hunden mentalt. Här finns såväl enkla övningar som man lär hunden på en dag som lite svårare som tar längre tid att träna in.Aktivera din hund genom viltspårning
Eftersom alla hundar föds med förutsättningen att kunna spåra, så är aktivering genom viltspårning en bra sysselsättning som passar de flesta hundar. Författaren är själv aktiv inom viltspårning och håller även kurser. Här finns övningar både för nybörjare och för dem som har kommit lite längre. Information om vad som behövs innan man sätter i gång, och vad som är viktigt att tänka på när det gäller hundens välmående och säkerhet.Livräddaren på fyra ben : brandvarningsträna din hund
Livräddaren på fyra ben : brandvarningsträna din hund brandvarningsträna din hund
Träna din hund att klara av trick som att gå baklänges mellan dina ben, göra en piruett på bakbenen, putta en fotboll, lägga skräp i papperskorgen, och göra många andra stimulerande trick och konster.

Elvis Pelvis Päron Puff!

Idag efter jobbet åkte jag och hämtade Elvis.
Det var dax för lite pälsvård...
Eller lite och lite...

-Bada
-Borsta/karda/kamma
-Föna
-Klippa
-Raka
-Klippa klor
-Borsta tänderna
-Skrapa bort tandsten
-Rensa öron

Undrar om jag fick med allt? Ja, det är iallafall vad som ingår i min pälsvårdskitt.
Gör det så gärna för mammas och pappas hund, eftersom dem är så underbara och passar mina hundar och stället alltid upp. ♥En annan rolig sak som har skett idag är att jag har blivit antagen till en utbildning inom mitt jobb.
Yäjj!

Inte alla som får gå den utbildningen så man får söka den genom att skriva ett personligt brev och sedan får man gå på intervju.
 Så nu ska jag ta ett steg upp i karriären, från Coach till Headcoach.
 Högre lön är ju alltid välkommet =)

Nu är jag iallafall helt slut..ska äta middag nu.. jo jag vet att det är sent..

Hur har eran fredag sett ut?