Lite bilder..

Hallå allihopa!

Vilket väder vi har haft/har och inte ska vi klaga! =)
Själv så har jag precis kommit in från en springrunda med Romeo.

Som ni vet så har jag klippt Romeo, det blev continental lejonklippning utan höftbollar. Samt så klippte jag av manen lite då han inte behöver full päls där eftersom han inte ska ställas ut just nu.
Julius planerar jag ställa ut officiellt i Augusti, så bor någon i närheten och vill samåka, så hojta gärna till.

Tyvärr har jag bara tagit ett kort med mobilkameran. Romeo ska badas & fönas och putsas en gång till, därför ser han ut som han gör ;) På ca 1 h (stressig lördagmorgon innan båttur) så hann jag bara klippa & raka han.. så finns det tid i helgen så åker han ner i badkaret och snyggas till en sista gång.


Självklart så måste jag bjuda på ett par bilder från lördagen, när vi var ute med min sambos kompisar som har båtar.
Bilderna är tagna med mobil och digitalkamera, så kvalitéten kan variera.


Julius passade på att gosa med allt och alla som vanligt.Denna spontana båttur fick mig att inse att jag endast har flytväst till Romeo, så jag ska försöka hitta en flytväst till lilla Julius också.Vi stannade till på en ö och tillbringade princip hela dagen där, hundarna låg snällt i skuggan. Det var alldeles för varmt för dem på bergen där vi solade.


Hundarna fick mycket vatten under dagen, jag brukar alltid checka av tandköttets färg.
Om en hund börjar må dåligt och lida av vätskebrist så tappar tandköttet färg och blir vitt och inte den rosaröda färgen som den har.
Lite spontana bilder från båtturen..
Det här är livet!P.s Håll utkik! Jag har tänkt ha bloppis här snart, har en massa oavända & använda hundkläder i bra skick, samt en massa hundböcker i mycket bra skick, några inte ens använda! D.s

Nu e de klippt!

Igår kvart i nio, vaknade jag och gick lös med trimmern på Romeo.
-jajemen, han fick bollar!

Kl. 11:00 skulle jag hämta upp systeryster och följa med på en husvisning, efter det så gav vi oss på kalas hos min ena storebror som fyllde år igår och efter det blev det scrapping hos svägerskan.

En fullspäckad dag blev det med mycket skoj, återkommer senare med bilder osv.Uppdatering!

Har vart på sjön hela dagen och kom hem för en timme sen, helt underbart väder och sällskap!

Frisyrtankar

Tack för alla krya-på-dig-hälsningar, Ni är bara för goa!

Dessa dagar har jag gått i frisyrtankar, inte bara mitt eget hår utan även Romeos päls.
Jag saknar hans bollfrisyr enormt mycket!  Jag vet att många hatar bollfrisyren men jag älskar den!

Rasens frisyrer har fått många att missbedöma pudeln eller skaffat sig fördomar mot den genom åren. För mig så är frisyrerna en berättelse från förr i tiden, som bevisar att rasen en gång har vart vattenapporterande jakthund.

Stora delar av pälsen på kroppen klipptes bort för att hunden skulle kunna röra sig snabbare och friare i vattnet. Det som lämnades kvar var päls runt bröstkorg samt leder för att skydda hundens organ i det kalla vattnet. För att jägarna skulle kunna känna igen sin egna hund i vattnet på längre sikt så knöts ett band runt huvudtofsen. Detta blev sen en av våra populäraste utställningsfrisyrer, lejonklippningen!

Såå..ja ni kanske kommer få se en ny frilla på Romeo snart...om jag lyckas bestämma mig..
Dock kommer jag inte ha några bollar på höfterna samt att manen kommer vara mycket kortare. Känns inte så aktuellt att ha superlång utställningfrilla då han ska slippa alla utställningar i år. Har ju lilla Julius nu som ska få göra sitt i ringarna! :)