Vår första inofficiella

Vår första inoffciella utställning och den slutade med BIR.
Över förväntan! Mitt mål var som sagt att vi skulle ha det roligt tillsammans!
-ja, roligt hade valpen, då hans svans gick hela tiden glatt =) Dock önskade domarn att svansen var lite mer still ;) *skrattar* Men huvudsaken var att vi hade det jättekul och Julius skötte sig galant!
Domaren var Kaj Gänger och utställningen hölls på Häverö BK.Mkt charmerande hanvalp, välf. långt huvud, Acc bett.
Behöver utveckla sig i kroppen. Bra kors o svansansättning, Goda vinklar bak. För åldern fantastisk.
Bra päls och fin färg. Härligt temperament. Rör sig bra fram o bak o från sidan.
Önskar dock en inte fullt "vara glad" svansrörelse.
Väl presenterad.

Kanske lite trött i kroppen..kanske alltså

Äntligen fredag, härligt!
Jobb till 15:30,sen så åt alla vi jobbarkollegor pizza och därefter så gick vi och bowla. =)
Det blev roligare än vad jag hade tänkt mig, men högra armen, axeln, armbågen, handen..ja värkte en del..
Efter 18:00 så var det dax att kila hem, upp med Romeo på trimbordet, borstade igenom lite i nacken, ställde ner han i badkaret, gick och blandade schampo & balsam.

Sååå var allt i gång... bada,borsta,föna,klippa!

Romeo gillade inte alls idén att han skulle ha pälsvård idag.. hur jag vet det?
Kolla in han i badkaret..
Ja, han sitter med ryggen emot mig..surpuppa!


Anledningen till pälsvården är för i morgon är det PREMIÄR för Julius utställningsdebut, en inofficiell utställning men ändå =) Jag försöker inte ha några som helst förväntningar utan jag går stenhårt in för att vi ska ha kul och roligt tillsammans. Dock..kan jag känna att han har lite att leva upp till.. Romeo blev big-1 där förra året. Då vann mitt troll en fullutrustad verktygslåda, mycket uppskattat och välanvänd!

När hundarna står i badkaret med schampo eller balsam i pälsen så brukar jag försöka nyttja tiden så gott det går.
Jag klipper t.ex klor eller borstar tänderna.


För ca 1 h sen så blev jag klar med båda mina fluffmonster, då har dem blivit badade, fönade, borstade, klippta, rakat tassar/nos/mage/svansrot,klippt klor, tottat, och borstat tänderna... Fick jag med allt nu? ;)

Får finklippa Romeo någon annan dag,idag så räcker energin inte riktigt till ;)
Han fick en enkel uppsättning med lite tottning och så la jag in öronhåret i klibblinda,så dem är rena och fina till imorgon!
-Nej, han ska inte ställas ut men han ska med på utställningen ändå. Då måste man självklart vaa snygg! Speciellt när han plockade big-1 förra året.


Julius päls växer verkligen som ogräs!!
Idag så satte jag t.o.m i en gummisnodd..och vet ni vad jag såg????
-Jo, EN PUDEL!

Före


Efter
Efter det jobbiga så kom det självklart mer jobb! STÄDA!
Dem tussar ni ser på denna bild var milt med det som fanns i hela lägenheten! :SRomeo blev hungrig efter allt pyssel..
Efter allt så blev det ju självklart lite mys med matte (orkade inte redigera röda ögonen)Imorgon kommer ni väl få höra hur det gick på den inofficella utställningen men som sagt, mitt mål är att Julius ska tycka att det är roligt. =) Det är det viktigaste!
Nu ska jag äta lite och sen packa ner allt för i morgon, kommer nog somna snabbt ikväll, är lite trött i kroppen kanske...kanske alltså =)

P.s Veteproteinbalsamet och minkoljebalsamet från Parma var jättebra! Luktade inte så mycket, men pälsen glänser verkligen! D.s

Så hur ser eran helg ut?

Don´t shoot the dog - Boktips!

En bok som handlar om lösningar och inlärning i vardagen. En bok som berättar att man inte behöver skjuta hunden jämt för att få slut på problemet. En bok som lär dig hemligheterna att lösa konflikterna med dina barn.
En bok...

Jag är på middag hos mina svärföräldrars bekanta, dem pratar om en bok som jag tycks mer och mer känna igen.
När värdinnan sedan visar vilken bok det är, så går ljuset upp för mig. Den där boken har jag ju läst!
Undra inte om jag t.o.m äger den.. när jag sedan är hemma hos mina föräldrar några dagar senare så rotar jag igenom i skåpet i mitt gamla rum.


Där var den!Karen Pryor en kraftfull förespråkare av principerna för positiv förstärkning och deras användning i ny inlärning. Hon är en beteendevetare, men även också en dynamisk djurtränare.

I denna bok kommer du få läsa hemligheterna med att förändra beteendet hos sällskapdjur, barn - till och med dig själv - utan att skrika, hota, tvinga, bestraffa, skuldbelasta... eller skjuta hunden.

Recensioner

- Åtta metoder för hur man blir av med oönskade beteenden - allt från kattens klösande på möblerna till slarviga rumskamrater.

- De tio "shejpinglagarna" - för resultat utan stress eller smärta genom "affection training"

- Tips om hur du får hunden rumsren, blir bättre i tennis, eller hanterar en omöjlig tonåring...

- Spännande nya användningsområden för förstärkningsträning 

- Citat "Den här boken har förändrat mitt liv!" Upptäck varför, och hur du också kan ha glädje av dessa kunskaper i din vardag...


-"This delightful, clear, and utterly helpful book is for anyone who wants to understand or change the behavior of an animal - whether the animal in question is a barking dog, a nosy neighbor, a hostile cat, or you and your own bad habits."


-"Fantastisk bok. Förutom att presentera ett roligt, effektivt och etiskt sätt att träna allt från guldfiskar och hundar till späckhuggare och människor, så är denna bok mycket välskriven, underhållande och lätt att förstå. Den ger en stadig teoretisk grund (utan att bli teoretisk på ett tråkigt sätt) som man sedan kan bygga vidare på, och många roliga och belysande exempel. Den ger dock inte några steg-för-steg-beskrivningar på hur man tränar hundar (den handlar ju heller inte bara om hundar) att utföra alla beteenden som vi vill lära våra hundar (t.ex. gå fint i kopplet, kommandon som sitt, ligg och kom, hälsa fint o.s.v.), utan förklarar snarare mekanismerna bakom. Är man duktig så kan man utifrån boken forma sitt eget träningsprogram. Annars finns andra klickerböcker som mer detaljerat beskriver olika sätt att lära in specifika saker"


Detta är ett boktips jag delar med mig av, kanske har ni redan läst den?
Isåfall vad tyckte ni om boken? eller blev ni kanske sugna på att läsa den nu?