Bröstfile - SjöbodensKöpte detta prisvärda hundgodis till mina två fluffmonster och dem älskar dem! Blir helt tokiga så fort dem ser påsen. Så visst stämmer texten på påsens baksida "takes your dog to heaven". En påse kostade 25:- om jag inte minns fel och jag köpte denna på Ö&B.

Imorgon är det många skotträdda som lider

Sitter och precis läst igenom en artikel som ortens tidning har skrivit. Desto intressantare är det att läsa läsarnas kommentar under artikeln. Ni som inte vill läsa mina tankar och åsikter kan sluta läsa nu och byta webbsida.


Det smälls fyrverkerier dygnet runt i denna stad och så har det alltid varit. Jag minns när vi bodde i en lägenhet lite mer centralt och jag vaknade kl 04:30 på morgonen på en måndag av att någon sköt upp raketer, inte så där lagom kul att vakna då man skulle upp och jobba.

En del människor (inte alla) tror att det är så lätt fixat för dem med en skotträdd hund att lösa nyår. Visst, går det att lösa vid tolvslaget med att stänga in hunden i ett rum med hög musik, täcka för fönsterna och ge hunden ett gott tuggben.
 
Men det många inte förstår är att fyrverkerierna inte endast skjuts upp vid tolvslaget utan det pågår i flera veckor, månader, timmar! Det är inte så lätt för djurägarna och skydda sin hund dygnet runt, som ibland måste få komma ut och göra sina behov och få sin dagliga motion.

Idag är jag glad över att mina hundar än så länge inte är skotträdda men sånt kan vända snabbt, blir dem skrämda av en oväntad smäll så kan man åka dit. Jag tar alltid mitt yttersta ansvar och ser till mina hundars bästa och är vi bortbjudna så är dem alltid hos mina föräldrar ute på landet, då jag aldrig skulle lämna dem ensamma på nyår.

Men en tanke slår mig vid varje nyår att jag är så glad att vår gamla hund Smalj inte behöver uppleva nyårsafton längre, som var en otroligt skotträdd hund. Vi ställde klockan tidigt på nyårsaftonmorgon för att gå ut och rasta honom men såklart så var det "någon" som smällde upp en raket och hunden ville bara fly hem igen och hann inte ens göra sina behov..

Det jag också undrar och ställer frågan Är vad får alla dessa ungdomar som skjuter upp fyrverkerier hela nätterna, dagarna, veckorna, månader sina raketer ifrån? Vem betalar dem? Vem köper ut till dem? Vem låter sina minderåriga hålla på och leka på detta vis? Eloge till alla dem affärer som slutat sälja fyrverkerier.
 
Jag tycker att man som vuxen förälder också måste ta sitt ansvar. Vad vill vi förankra till våra barn, vad som är okej och inte okej? Man ser många familjer som går ut och tjuvstartar i veckorna och skjuter upp raketer med sina barn, vad är det då man lär ut? Att det är okej att skjuta upp raketer oavsett tid och dag? En tanke att tänka på.

Fyrverkerier ska vara till för tolvslaget och sen är det bra. Punkt Slut.

Ni som vill läsa ortens tidningsartikel, klicka på bilden.

Ännu en vacker orkidé till vår samling

Ikväll har vi haft lite bjudning här hemma för min familj. Det blev lite presentbyte då vi var bortresta över julafton samt så fick vi lite julklappar och bröllopspresent. Fick så fina presenter att det är svårt att peka ut någon favorit, allt var så klockrent! :-)

Mammy och pappsen köpte även med en orkidé till vår samling, så nu har vi hela 8st. Kanske inte så stor samling men den växer iallafall sakta men säkert :-)
 
Jag köpte även med hem 2st orkidéer från Thailand som jag hoppas ska klara att växa upp och bli vackra. Sen passade vi på att köpa hem en massa färska orkidéer som nu pryder så vackert i lite olika vaser i vårt hus.