Glutenfritt och lchf-bröd

Har dem två senaste dagarna prövat baka detta recept och det går verkligen hem. Så goda mackor!

Mackorna passar personer som kör lchf-diet och/eller glutenintoleranta. 




Bröd:

1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver 
1 tsk salt
2 ägg
3 dl creme fraiche  (går även ha i bara 2dl) 
3 msk smält smör

När degen blandas är det viktigt att den får svälla en stund, ca 5min innan du rullar ihop den till bollar. Degen är rätt kletig och det hjälper att blöta händerna innan själva bollrullningen.

Garnityr:

Vallmofrön som pendlat på med hjälp av ett  uppvispat ägg.


Receptet är inspirerat och lånat från http://56kilo.se/helgfrukost-med-fantastiska-lchf-frallor/



Kommentarer:

1 Christin:

tack för tipset ska testa dessa :o)

Svar: Det tycker jag att du ska göra, jättegoda!
Matte Elin

Kommentera här: